"Door het gebruik van de placenta kan elke moeder een fijne kraamtijd (en de maanden erna!) ervaren."

De placenta is een bijzonder orgaan. Het heeft je kindje zijn of haar hele leven in je buik voorzien van alle voedingsstoffen die het nodig had. Het is speciaal door jouw lichaam ontworpen voor je baby en is een onderdeel van de zwangerschap en geboorte. Prachtig om ook na de bevalling hier gebruik van te kunnen maken, toch?

Bijna elke moeder heeft de mogelijkheid om een fijne kraamtijd (en de maanden erna!) te ervaren. Simpelweg door het gebruik van de placenta!

Positieve Effecten
De placenta bevat een aantal belangrijke stoffen die een positieve werking kunnen hebben op het herstel na de bevalling. Het bevat onder andere:

Je kunt de placenta op verschillende manieren verwerken. Je kunt bijvoorbeeld van een stukje ervan een smoothie (laten) maken en deze kort na de bevalling als een eerste powerboost opdrinken. Ook kun je de placenta laten drogen en er capsules van laten maken en zo de waardevolle stoffen en hormonen weer tot je nemen. Je kunt er ook een zalf of tinctuur van laten maken.

Bekijk hieronder de werkwijze en verschillende placenta verwerkingsmethodes die ik voor je kan doen. Als je vragen hebt, lees dan eerst het uitgebreide informatiedocument voor antwoorden op de meest gestelde vragen. Toch nog vragen? Neem contact op.

Hoe werkt het?

Stap 1

Wensen

Voorafgaande aan de bevalling bespreken we samen wat je met de placenta wilt doen.

Stap 2

Bevalling

Na de bevalling leg je de placenta zo snel mogelijk in de koelkast en neem je contact met me op.

Stap 3

Verwerking

Ik kom de placenta binnen 48 uur ophalen (of het wordt gebracht) en verwerk het zoals overeengekomen.

Stap 4

Gebruik

Dan komt het weer zo snel mogelijk terug, zodat je er direct gebruik van kunt maken!

Placenta verwerkingsmethodes

Capsules: rauw of gestoomd

De placenta wordt in stukken gesneden en gedroogd in een speciale dehydrator (droogoven). Afhankelijk van de grootte van de placenta duurt dit proces 48 tot 72 uur. Hierna wordt de gedroogde placenta vermalen en gecapsuleerd. Het voordeel van capsules is dat je het lang kunt bewaren en goed kunt doseren. Je kunt dit zowel van de rauwe placenta als de gestoomde doen (of half om half).

Het effect van het innemen van rauwe placenta capsules is dat het een echte energieboost geeft aan het lichaam en de geest. De werking van gestoomde capsules is milder. Vooral voor de eerste weken, waarbij rust juist zo belangrijk is, zijn vooral gestoomde capsules aan te raden.

Kosten:
– Capsuleren rauw 170 euro
– Capsuleren gestoomd 180 euro
– Capsuleren rauw&gestoomd mix 190 euro

Gratis bij capsules – de gedroogde navelstreng (hart of spiraal vorm) en foto’s van de placenta

Placenta Smoothie

Na de bevalling geeft een placenta smoothie je direct de waardevolle voedingsstoffen uit de placenta en een eerste energie boost.

Geeft ondersteuning bij:

Ik gebruik (biologisch) vers en diepvries fruit met kokoswater. Van het stukje placenta wat erin wordt verwerkt, proef je nauwelijks iets. Drink de smoothie binnen 24 uur op of bewaar wat in de vriezer voor later. Voor het bereiden neem ik zelf alle spullen mee en werk ik vanzelfsprekend hygiënisch. De placenta neem ik direct mee om deze verder te verwerken tot capsules en eventueel meer.

Kosten:
– Placenta smoothie (bereid aan huis) 55 euro

Placenta zalf

De placenta staat er ook om bekend dat het een genezend en versterkend middel is voor de huid van zowel baby als moeder. Om hier optimaal gebruik van te kunnen maken, is er de placentazalf. Deze zalf wordt gemaakt met zoveel mogelijk biologische ingrediënten en is op basis van bijenwas, plantaardige olie en etherische lavendelolie.

De placentazalf kan je gebruiken bij onder andere:

Kosten:
– Placentazalf (50ml) 45 euro

Placenta tinctuur

Een tinctuur is een middel op basis van alcohol. Ik gebruik hiervoor veelal wodka met een alcoholpercentage van 50%. Een tinctuur is jaren houdbaar en kan goed gebruikt worden als de capsules op zijn.

Te gebruiken bij onder andere:

Aan de baby kun je enkele druppels tinctuur onder de voetzolen wrijven bij stress, grote veranderingen, ziekte of een vermindert immuunsysteem.

Kosten, alleen in combinatie met placenta capsules mogelijk:
– Tinctuur (100 ml) 40 euro

Placenta Art

Elke placenta heeft een prachtige, unieke vorm. Om dit vast te leggen, kan ik hier prints van maken, welke bijvoorbeeld te gebruiken zijn voor het maken van een geboortekaartje, of als schilderij.

Ook kan ik de navelstreng verwerken in een dromenvanger; een prachtig aandenken aan de geboorte van jullie kindje en zeker voor later een waardevolle herinnering.

Kosten:
– Placenta afdruk 30 euro
– Dromenvanger van de navelstreng 50 euro

Regio

Ik werk in Lansingerland (Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek & Bleiswijk), Pijnacker, Nootdorp, Zoetermeer, Gouda, Delft, Westland, Den Haag, Rotterdam, Dordrecht en omgeving.

Ophaalservice 
Ik kan de placenta bij je komen ophalen binnen een reistijd van ongeveer een half uur (enkele reis).  Hiervoor reken ik een standaard bedrag exclusief de reiskosten in km’s. 

Je mag de placenta natuurlijk ook naar mij toe komen brengen in Berkel en Rodenrijs.

Ophaalservice placenta (ex reiskosten*) 35 euro
*Reiskosten worden berekend vanaf 10 km voor ophalen en/of terugbrengen (0,25 ct/km)

Meer informatie?

Heb je nadat je alles gelezen hebt toch nog vragen of wil je graag persoonlijk met mij je wensen bespreken?

Stuur een mail naar milou@lalouz.nl of vul hier het contactformulier in. Ik neem zo snel mogelijk contact met je op. 

 

Verwerkingsmethodes & kosten

Capsuleren Rauw | 170 euro*
Capsuleren Gestoomd | 180 euro*
Capsuleren mix Rauw & Gestoomd | 190 euro*
Placenta Smoothie (bereid aan huis) | 55 euro*
Placenta Tinctuur (100ml) | 40 euro*
Placenta zalf (60ml) | 45 euro* (alleen i.c.m. capsules mogelijk)
Placenta Afdruk (2 stuks) | 30 euro*
Dromenvanger van de navelstreng | 50 euro* (alleen i.c.m. capsules mogelijk)
Ophaalservice (ex. reiskosten) | 35 euro*

Na afloop van de placenta verwerking ontvang je van mij een factuur.

Aanmelden

Aanmelden doe je door het aanmeldformulier Placenta Verwerking in te vullen. Daarna ontvang je van mij de ingevulde overeenkomst, onderteken je deze en voldoe je de aanbetaling. Hierna is jouw plekje voor de placenta verwerking gereserveerd. 

Bij vragen, voor advies of voor meer informatie kun je altijd eerst contact met mij opnemen. Lees ook even het uitgebreide informatiedocument.

* Belangrijke extra informatie:

– Parkeer- en reiskosten worden bij de ophaalservice extra in rekening gebracht. De reiskosten zijn afhankelijk van de afstand en bedragen 0,25 euro per kilometer vanaf een afstand van 10 km retour.
– De kosten voor de placenta smoothie zijn exclusief de kosten voor de ophaalservice én de parkeer- en reiskosten zoals hiervoor genoemd.
– Op de Placenta Verwerking zijn, naast de overeenkomst die we afsluiten, ook de algemene voorwaarden van toepassing.

Scroll naar top