"It takes a village to raise a child! Vraag om hulp, zoek elkaar op en laat vooral eerst vooral jezelf verzorgen."

Gefeliciteerd! Je kindje is geboren. En er is een moeder geboren. De komende weken staan volledig in het teken van jullie twee. Daarbij is rust, warmte en herstel essentieel, want…

Het begint eigenlijk pas na de geboorte. Ineens is er de continue zorg voor jullie kindje met minder uren slaap en de nodig struggles van het nieuwe ouderschap. Er vinden allerlei veranderingen plaats, in je lijf en je relatie, en de nieuwe ervaringen volgen zich snel op.

De eerste periode na de de bevalling, de kraamperiode of de postpartum tijd genoemd, is een fase van herstel en je kindje leren kennen. Hierin zijn rust, warmte en zelfzorg essentieel. Investeren in deze cruciale fase is een investering in de rest van het leven van je kindje en in jou als ouder. Dat doe je natuurlijk op een manier die bij jullie past. Misschien door je kindje te gaan dragen, door de placenta te laten verwerken of door jezelf te laten verzorgen.

“Zorg eerst voor jezelf, want pas dan kun je er voor je kindje zijn”

Lees in deze blogpost meer over de postpartum tijd. Klik hier voor de werkwijze en mijn aanbod voor jou als net bevallen vrouw.

"Met de geboorte van een kind, wordt ook een moeder geboren"

Hoe werkt het?

Stap 1

Wensen

Voorafgaand aan de bevalling bespreken we samen wat je postpartum wensen zijn.

Stap 2

Reserveren

Meld je aan en dan reserveer ik een plekje voor je

Stap 3

Bevalling

Na de bevalling neem je contact met mij op om een afspraak te maken

Stap 4

Behandeling

Kom tot rust, ontspan en geniet tijdens de behandeling die ik je geef!

Postpartum behandelingen

Mijn behandeling bestaat uit een mooie samensmelting van moxa, massage en buik binden. Twee uur lang sta jij in het middelpunt en is er aandacht voor jou, je bevalling en je herstellende lichaam.  In het bijzonder is er aandacht voor het buikgebied.

Moxa

Moxa is een gedroogd kruid (bijvoet) en wordt geperst tot speciale sticks. Deze sticks laat ik branden om daarmee je lichaam een diepe warmte te geven. Op specifieke punten rondom het buikgebied wordt hiermee de energie in je lichaam weer in beweging gebracht. Dit werkt lichamelijk en emotioneel door en bevordert het herstel na de bevalling.

Massage

Na de moxa ga ik je buik aanraken middels een zachte massage met casterolie. Deze olie draagt, verrijkt en verwarmt je. Als je buik tot rust komt, masseer ik nog een groot deel van je lichaam. De buikmassage is ook een voorbereiding op het buik binden zodat alles uiteindelijk samenkomt.

Bengkung Buik binden

Het Bengkung buik binden is een Maleisische methode om de buik van de pas bevallen vrouw in te binden. Dit wordt gedaan met een lange lap stof (17 meter). Het geeft ondersteuning voor de buikspieren, warmte voor de doorbloeding en sluit het gebied energetisch af. Het voelt als een liefdevolle omhelzing nu je buik leeg kan voelen.

Je baby mag bij de behandeling aanwezig zijn, maar zorg wel dat er iemand bij je is die voor je kindje kan zorgen zodat jij optimaal kunt genieten van de behandeling.

De voordelen van een Postpartum behandeling

De volle aandacht voor jou als nieuwe moeder; dat is wat je krijgt tijdens een postpartum behandeling. Dat levert jou veel op voor je herstel. Het steunt je zowel lichamelijk als emotioneel. En door voor jezelf te laten zorgen, kun jij nog beter voor je kindje zorgen.

De voordelen op een rijtje:

Jij bent het waard om dit te mogen ontvangen en jij staat nu op de eerste plaats. Daarom gun ik het iedere moeder om, keer op keer, ook als je voor een tweede of volgende keer moeder wordt.

Wil je ook goed voor jezelf zorgen? Boek dan nu je plekje bij mij voor een postpartum behandeling bij jou thuis. Als je eerst meer wilt weten, dan kun je natuurlijk contact met mij opnemen.

Tarieven 2021

Postpartum behandeling | Moxa, massage & buik binden | 180 euro*

Na afloop van de postpartum behandeling ontvang je van mij een factuur.

Ik reserveer een plekje voor je rondom de uitgerekende datum nadat ik je aanmelding heb ontvangen. Na de bevalling neem je contact met mij op en dan maken we in overleg een afspraak voor de behandeling. Daarbij houd ik rekening met jouw herstel en persoonlijke omstandigheden.

* Belangrijke extra informatie

– Eventuele parkeer- en reiskosten worden in rekening gebracht. De reiskosten zijn afhankelijk van de afstand en bedragen 0,25 euro per kilometer vanaf een afstand van 10 km.
– Op alle postpartum behandelingen zijn de algemene voorwaarden van toepassing.

Scroll naar top