Ontvang een liefdevolle omhulling van je buik- en bekkengebied. Voel de warme en zachte ondersteuning

Lotus bloem
De zorg voor een pasgeboren baby begint bij de zorg voor de moeder

Na negen maanden je baby in je buik gedragen te hebben, kan je buik ineens leeg aanvoelen. Soms kan dit heel onwerkelijk zijn en overvalt je een gevoel van verlatenheid.

Een Bengkung Belly Bind geeft je een welkome liefdevolle omhulling van je buik- en bekkengebied, waardoor je je zowel fysiek als emotioneel gesteund voelt.

Bengkung Belly Bind behandeling

Je kunt een eenmalige belly bind sessie ontvangen of kiezen voor een pakket. Het pakket bestaat uit 3 behandelingen, waarin je buikgebied door middel van lichaamswerk, moxa en een castorolie pakking wordt voorbereid op het Belly Binden. Ik kom hiervoor bij je thuis. De eerste sessie vindt bij voorkeur 4-7 dagen na je bevalling plaats, maar ik vind het belangrijk dat jij er ook klaar voor bent om deze te ontvangen. Na een keizersnede kijken we samen hoe snel het voor jou goed voelt de buikwikkel om te doen. Het is in elk geval erg belangrijk de wond eerst goed te laten genezen. Bij de meeste vrouwen is dat na ongeveer 4 tot 6 weken.

Bij het pakket zitten tussen de afspraken in doorgaans 5-7 dagen en de laatste behandeling ontvang je vaak in mijn praktijk. Natuurlijk stemmen we dit samen af. Ik leer je aan hoe jij of je partner de doek bij jou om kan doen. Ook ontvang je een instructievideo om alles nog eens goed te kunnen nakijken. Meestal voel je vanzelf na 6 tot 8 weken dat je het Belly Binden niet meer nodig hebt, al kun je deze nog langer gebruiken. Dan kun je de belly bind terugbrengen of opsturen naar mij.

Eenmalige behandeling

€ 211,-

Bengkung buik binden of belly bind

Een behandeling bestaat uit:

Verwarmende moxa

Helende buikmassage

Castorolie buikpakking

Zachte voetmassage

Bengkung buikwikkeling

Extra: instructievideo om jezelf in te binden

De belly bind krijg je voor de duur dat je deze nodig hebt van mij in bruikleen. Daarna ontvang ik deze graag retour voor een volgende mama.

Pakket van 3 behandelingen

€ 595,-

Bengkung Belly Bind

Elke behandeling bestaat uit:

Verwarmende moxa

Helende buikmassage

Castorolie buikpakking

Zachte voetmassage

Bengkung buikwikkeling

Extra: instructievideo om jezelf in te binden

De belly bind krijg je voor de duur dat je deze nodig hebt van mij in bruikleen. Daarna ontvang ik deze graag retour voor een volgende mama.

Extra vaginaal stoombad

€ 50,-

Yoni stomen

Aanvullend op een belly bind behandeling kun je een vaginaal stoombad ontvangen. De behandeling start dan met het stoombad begeleid door een verdiepende meditatie. Vervolgens ontvang je alles zoals weergegeven bij de belly bind behandeling. 

Bij elke behandeling kun je het stoombad bijboeken en de genoemde kosten zijn per keer. 

Je kunt ook kiezen voor het Mama New Nourishing plan waarvan zowel de belly bind als het yoni stomen onderdeel zijn.

Kies voor de behandeling of het pakket dat het beste bij jou past!

Wat is de Bengkung Belly Bind?

Wat is de Bengkung Belly Bind?

Bengkung Belly Binding is een traditioneel Maleisische methode van buikbinden voor een pas bevallen vrouw door middel van een lange lap (10-17 meter) katoenen stof. Het buikbinden is een effectieve en belangrijke manier om je buikgebied te helpen helen in de eerste weken na de geboorte van je kindje. Je lichaam herstelt in een kortere tijd dan wanneer je niet bindt, vanwege het sneller afvoeren van bloed, lucht, en vocht. Een Bengkung buikwikkel biedt je 360˚ ondersteuning die je buikspieren terug laat veren, je houding verbetert, je gewrichtsbanden stabiliseert en je hele torso steun geeft terwijl alle vitale organen (waaronder de baarmoeder) hun weg terugvinden naar de grootte en plek van voor de zwangerschap.

 

Functie van de belly bind

Gedurende de zwangerschap houd je water, lucht en extra gewicht vast. Dit heeft een reden; je baby wordt als het ware omringd door vet, lucht en water om beschermd te zijn. Na de bevalling heeft dit geen functie meer en wordt dit langzaam afgevoerd. Het is met behulp van de belly bind dat dit wordt bespoedigd door de constante ondersteunende druk rond je bekken en torso, waardoor na de bevalling dit gebied als het ware gesloten wordt.

 

Voordelen van de belly bind

Naast alle fysieke voordelen van de buikwikkeling krijgen we vaak terug dat vrouwen zich letterlijk gesteund voelen en beter bij zichzelf kunnen blijven in de soms overweldigende periode na de bevalling. Tevens zorgt het ervoor dat het hele buikgebied aangenaam warm blijft zodat de warmte zijn werk kan doen bij het herstel en ervaar je minder nek- en bovenrugklachten bij het (borst)voeden. Het is namelijk bijna onmogelijk om onderuitgezakt te zitten met de belly bind om.

Hoe gebruik je de doek?

De belly bind is vooral bedoeld voor de eerste weken waarin je nog veel in bed ligt en dus niet heel veel beweegt. Zodra je meer op bent, wordt aangeraden de buikwikkel voornamelijk ’s avonds om te doen om ermee te slapen en de volgende dag af te doen. De eerste 2 weken na je bevalling kan de belly bind tot wel 24 uur gedragen worden, erna is 6-10 uur gedurende de nacht voldoende. De belly bind is tot ongeveer 4 maanden na de bevalling goed te dragen. Als je daarna nog steeds de buikwikkel wilt omdoen is het goed er bekkenbodem oefeningen en zachte buikspieroefeningen bij te gaan doen.

Bengkung Belly Bind

Behandeling Reserveren

Benader mij het liefst vóór je uitgerekende datum wanneer je één of meer behandelingen na je bevalling wilt ontvangen. Stel ook gerust je vragen over mijn behandelingen. Hoe eerder ik weet wat jouw wensen zijn, hoe eerder ik jouw plekje kan reserveren en hoe beter ik jouw behandeling(en) kan vormgeven.

Ik kom bij je thuis en geef de behandeling op bed in jouw eigen slaapkamer. Ook ben je welkom in mijn praktijk. Zorg ervoor dat er tijdens de behandelingen aan huis nog iemand aanwezig is om voor je baby, en eventuele andere kinderen, te zorgen. Zo kun jij optimaal genieten, in een diepe ontspanning komen en zo kan ik jou de best mogelijke aandacht geven. En houdt de rest van de dag het liefst vrij van andere afspraken om na te kunnen genieten!

Ik werk binnen 30 minuten reistijd vanaf mijn woonplaats (Berkel en Rodenrijs). Voor behandelingen aan huis zijn reis- en/of parkeerkosten niet inbegrepen. Ik reken 45 cent per gereden kilometer waarbij je de eerste 10km van mij krijgt.

Alvast kennis maken met mij?

Maak een afspraak voor een zwangerschapsmassage in mijn praktijk of aan huis, of neem contact met mij op voor een telefonische afspraak.

Meer informatie?

Heb je nadat je alles gelezen hebt toch nog vragen of wil je graag persoonlijk met mij je wensen bespreken?

Stuur een mail naar milou@lalouz.nl of vul hier het contactformulier in. Ik neem zo snel mogelijk contact met je op. 

Mamacafe Lansingerland

Kosten

Eenmalige Belly Bind behandeling | 2 uur | 211 euro*
Pakket van 3 behandelingen
 | 2 uur per sessie | 595 euro*
Extra vaginaal stoombad (per behandeling)
 | 50 euro*

Cadeaubon | Geef een postpartum behandeling cadeau of geef een bedrag cadeau die de nieuwe moeder zelf kan besteden*

Ik vraag je de belly bind na afloop aan mij te retourneren. Deze kun je langs brengen of opsturen. Dank je wel alvast!

Het betalen van een pakket kan in twee termijnen waarbij het eerste termijn tijdens de zwangerschap wordt voldaan en het tweede termijn na het afronden van alle behandelingen. Ik werk altijd met een aanbetaling om jouw plek  te reserveren. 

Aanmelden

Vraag vooraf even na of ik plek heb rondom de verwachte geboortedatum als je kiest voor een postpartum behandeling. Meld je vervolgens aan via het aanmeldformulier. Daarna ontvang je van mij een bevestiging en zo nodig extra informatie over de door jou gekozen behandeling. Als de aanbetaling is voldaan dat is jouw plekje definitief gereserveerd en/of plan ik een afspraak met je in.

* Belangrijke extra informatie:

– Parkeer- en reiskosten worden, wanneer dit van toepassing is, extra in rekening gebracht. De reiskosten zijn afhankelijk van de afstand en bedragen 0,45 euro per kilometer vanaf een afstand van 10 km retour.
– Op alle postpartum behandelingen zijn de algemene voorwaarden van toepassing.

Scroll naar boven