Achter elk gedrag zit een behoefte en iedere behoefte wil gezien worden.

Lotus bloem
De geboortepatronen van je kind

Jouw eigen gedrag en dat van je kind is altijd logisch. Ook al ervaar je het soms als lastig en onhandig. Pas als je snapt waar dit gedrag vandaan komt, ga je het ook echt begrijpen. En met acceptatie en liefdevolle aandacht gaat het gedrag veranderen. Dat beloof ik! 

Wat is jouw geboorteverhaal?

Jouw geboorteverhaal staat centraal in je hele verdere leven. Het is het verhaal vanaf conceptie, via de zwangerschap naar de geboorte tot waar je nu staat. Het is jouw unieke verhaal wat jou tot de persoon maakt die je nu bent. Een verhaal met misschien ups en downs, maar bovenal een verhaal over hoe jouw start is geweest.

Elke geboorte heeft haar eigen verhaal en zo heeft ieder mens zijn eigen verhaal. Met die gedachte kijk ik verder naar de behoeften achter het gedrag van jou of van je kind.

De geboorte van een kind is niet het begin van zijn of haar leven: de eerste ervaringen ontstaan al in de buik. Hoe was de tijd in de buik en hoe is je kindje geboren? Vragen die jij kunt stellen om inzicht te krijgen  in de wereld van een baby. Als jij snapt hoe een baby een bevalling meemaakt dan zul jij direct begrijpen wat voor impact bepaalde gebeurtenissen kunnen hebben. Dit geldt ook voor jouw eigen geboorte. Want hoe jij geboren bent, heeft invloed op hoe jij jouw kindje geboren gaat laten worden.

Ik heb uitgebreide kennis over de eerste duizend dagen; de periode van conceptie, zwangerschap, bevalling en de eerste 2 jaar daarna. Laat mij jou inzicht geven in het gedrag van je kindje, je helpen voorbereiden op de bevalling of naar jouw eigen geboorteverhaal te kijken.

"Healing the earth, by healing birth"

Hoe breng ik jouw geboorteverhaal in kaart?

Voor het geboorteverhaal van jou of van je kind werk ik middels de Geboorte in Kaart methodiek. Een prachtige en heel concrete manier om jou inzicht te geven in het hele verhaal, de bijbehorende geboortepatronen én behoeften achter het gedrag. Je kunt na afloop direct een link leggen tussen bepaalde gebeurtenissen en het gedrag.

Geboorte in Kaart consult
Een Geboorte in Kaart consult (GIK consult) is de basis voor het verklaren van gedrag. We gaan uitgebreid in gesprek over de zwangerschap, de geboorte en de eerste twee jaar. Aan dit hele verhaal koppelen we de geboortepatronen met elk zijn eigen gedragskenmerken. Gedrag is er echter niet zomaar want er zit altijd een behoefte achter, en meer.

Behoeften in Kaart consult
Na een GIK consult kun je een verdieping en aanvulling vinden in een Behoeften in Kaart consult (BIK consult). Het gaat misschien nog wel meer om de behoeften achter het gedrag en hoe je aan deze behoeften tegemoet kunt komen. We gaan dieper in op het aanwezige gedrag en de behoeften erachter. Alleen zo kun je komen tot acceptatie en liefdevolle aandacht voor wat er is.

Bij een GIK of BIK consult voor je kind, ga ik altijd eerst alleen met jou als moeder (eventueel in aanwezigheid van de partner) aan de slag. De tijdsduur en intensiteit van een eerste consult is te groot voor een kind. Aanvullend is het mogelijk om nog een consult met jouw kind er bij in te plannen.

GIK in de zwangerschap
Neem een consult tijdens de zwangerschap zodat niet alleen jij maar ook je kindje voorbereid is op de bevalling. In dit consult gaan we jouw geboorte ervaringen in kaart te brengen aan de hand van jouw geboorteverhaal. Ook kunnen we stilstaan bij ervaringen van een eerdere bevalling. Daarnaast neem ik je mee in de belevingswereld van een baby tijdens de bevalling. En doen we enkele aanvullende oefeningen. Hierna heb je zicht op je eigen belemmerende overtuigingen of angsten en kun je zelfs je kindje voorbereiden op de bevalling.

Na afloop van ieder consult ontvang je van mij een verslag waarin je alles kunt teruglezen inclusief achtergrondinformatie en concrete tips.

Interesse in een consult? Neem contact op, dan plannen we een gesprek in of vul vrijblijvend het aanmeldformulier in. 

Hoe werkt het?

Stap 1

Wensen

Voorafgaand aan het consult bespreken we jouw wensen en behoeften.

Stap 2

Vragenlijst

Ik plan een afspraak met je in en ik stuur je een vragenlijst toe om in te vullen,

Stap 3

Geboorteverhaal

Het gehele consult staat het geboorteverhaal van jou of je kindje centraal

Stap 4

Verslag

Na afloop ontvang je van mij een uitgebreid verslag om alles rustig na te lezen.

De voordelen van een geboorteconsult

Wat jouw geboorteverhaal ook is, het is jouw unieke verhaal. Door over dit verhaal te praten, kan er van alles gaan veranderen. Voor jou, je kindje en je hele gezin. Het is al fijn om volledig de tijd, ruimte en aandacht te krijgen om jouw verhaal te vertellen. Daarnaast kan het je nog veel meer geven.

Het geboorteverhaal vertellen kan:

Wil jij anders naar jezelf en je kindje gaan kijken, of met meer vertrouwen de bevalling in gaan? Een consult bij mij kan een mooie stap zijn om hiermee aan de slag te gaan. 

Interesse in een consult? Neem contact op, dan plannen we een gesprek in. Of vul vrijblijvend het aanmeldformulier in. 

 

Pasgeboren baby en zijn geboortepatronen

Geboortepatronen Consulten

Geboortepatronen Standaard | gesprek van 2 uur | Online of op locatie | Voor jou of je kindje | Inclusief verslag & nazorg

Geboortepatronen Uitgebreid | 2 gesprekken van elk 2 uur | Online en/of op locatie | Voor jou en/of je kindje | Inclusief verslag & nazorg

Geboortepatronen in de Zwangerschap |Gesprek van 3 uur | Online of op locatie | Voor de zwangere vrouw | Bereid jou en je kindje voor op de baring | Inclusief oefeningen & nazorg

Vervolgconsult | Gesprek van 1 uur | Online of op locatie

Kosten

Geboortepatronen Standaard | 200 euro*
Geboortepatronen Uitgebreid | 350 euro*
Geboortepatronen in de Zwangerschap | 250 euro*
Vervolgconsult | 90 euro*

GRATIS Adviesgesprek | 15 minuten (video)bellen met mij | Krijg persoonlijk advies over hoe ik jou kan helpen!

Aanmelden

Meld je aan door het aanmeldformulier in te vullen. Bij vragen of voor meer informatie kun je altijd eerst contact met mij opnemen!

* Belangrijke extra informatie:
– Eventuele parkeer- en reiskosten worden in rekening gebracht. De reiskosten zijn afhankelijk van de afstand en bedragen 0,25 euro per kilometer vanaf een afstand van 10 km.
– Op alle consulten zijn de algemene voorwaarden van toepassing.
– Alle prijzen zijn inclusief voorbereidingstijd (1 uur) en het uitwerken (2-3 uur) van het verslag.

Scroll naar boven