"It takes a village to raise a child! Je hoeft het niet alleen te doen, Lieve Moeder. Wees lief voor jezelf, vraag om hulp en laat je verzorgen. Je verdient het!."

Lotus bloem
Er is een baby en een moeder geboren

Gefeliciteerd! Je kindje is geboren. En er is een moeder geboren. De komende weken staan volledig in het teken van jullie twee. Daarbij is rust, warmte en herstel essentieel, want…

Het begint eigenlijk pas na de geboorte. Ineens is er de continue zorg voor jullie kindje met minder uren slaap en de nodig struggles van het nieuwe ouderschap. Er vinden allerlei veranderingen plaats, in je lijf en je relatie, en de nieuwe ervaringen volgen zich snel op.

De eerste periode na de de bevalling, de kraamperiode of de postpartum tijd genoemd, is een fase van herstel en je kindje leren kennen. Hierin zijn rust, warmte en zelfzorg essentieel. Investeren in deze cruciale fase is een investering in de rest van het leven van je kindje en in jou als ouder.  Je kunt je kindje gaan dragen, de placenta laten verwerken of jezelf een postpartum behandeling gunnen. 

Kies voor een (buik)massage, een buik binding, moxa of een yoni stoom sessie, of ga voor de hele beleving. En sluit jouw postpartum periode af met een sluitingsceremonie gegeven door twee paar handen.

“Lieve vrouw, zorg eerst voor jezelf, want pas dan kun je er voor je kindje zijn”

Lees in deze blogpost meer over de postpartum tijd. Klik hier voor de werkwijze en mijn aanbod voor jou als net bevallen vrouw.

"Met de geboorte van een kind, wordt ook een moeder geboren"

Hoe werkt het?

Stap 1

Wensen

Voorafgaand aan de bevalling bespreken we samen wat je postpartum wensen zijn.

Stap 2

Reserveren

Meld je aan en dan reserveer ik een plekje voor je

Stap 3

Bevalling

Na de bevalling neem je contact met mij op om een afspraak te maken

Stap 4

Behandeling

Kom tot rust, ontspan en geniet tijdens de behandeling die ik je geef!

Postpartum behandelingen

Yoni stomen

Een vaginaal stoombad is een oeroude traditie die zijn retour maakt. Bij het stomen wordt warmte samen met de kracht van specifieke kruiden in de Yoni gebracht. De Yoni is de vagina, baarmoeder en eierstokken, pure vrouwelijkheid. Het is de plek waar leven begint, vol van ervaringen en waar na de bevalling een leegte is ontstaan. Een stoomsessie brengt je terug in je lijf, helpt bij de wondgenezing en is een warme ondersteuning in de emotionele verwerking van de bevalling.

Moxa

Moxa is een stick van samengeperst bijvoetkruid en heeft een diepe verwarmende werking voor je lichaam.  Op specifieke punten rondom het buikgebied zorg ik dat de levensenergie in je lichaam weer gaat stromen. Dit werkt op vele lagen door en helpt het herstel na de bevalling.

 
Buikmassage & Lichaamsmassage
De buik wordt zacht gemasseerd met castorolie. Deze olie draagt, verrijkt en verwarmt je. Je buik krijgt precies wat het nodig heeft na de bevalling en ik stem mij af op jouw behoefte. In combinatie met moxa en buik binden wordt je van binnen en buiten verzorgd.
 

Niet alleen je buik vraagt aandacht, ook de rest van je lichaam mag weer gevoeld worden. Van je kruin tot je grote teen, elke stukje wordt aangeraakt met liefde en in verbinding.  Je hoeft alleen maar te zijn.

Bengkung Buik binden

Het Bengkung buik binden is een Maleisische methode om de buik van de pas bevallen vrouw in te binden met een 17 meter lange doek. De doek geeft ondersteuning aan je buik waar maandenlang je kindje in groeide. Het helpt je ribben, bekken en buikspieren bij elkaar te brengen en sluit het gebied (energetisch) af. Het voelt als een liefdevolle omhelzing nu je buik leeg kan voelen.

Bengkung buik binden of belly bind
Een postpartum behandeling als liefdevolle ondersteuning

De Complete Beleving

Gun jij jezelf echt alles? Kies dan voor de Complete Beleving voor een overweldigende ervaring. Deze beleving bestaat uit een mooie samensmelting van yoni stomen, moxa, (buik)massage en buik binden.

Ruim twee uur lang gaat al mijn aandacht naar jou, je bevallingsverhaal en jouw (herstellende) lichaam. In het bijzonder is er liefdevolle aandacht voor het buikgebied. Daarna voel je je als herboren!

Je kindje mag natuurlijk aanwezig zijn tijdens de behandeling en er is altijd ruimte om te voeden. Ik raad je wel aan iemand in huis te hebben om voor je kindje te zorgen zodat jij volledig kunt genieten.

Sluitingsceremonie

Sluitingsceremonie
Tijdens de zwangerschap en de geboorte open je letterlijk en figuurlijk. Als moeder geef je je energie aan je kindje. Met deze ceremonie sluit je fysiek en energetische weer, en kom je terug bij jezelf. Als nieuwe moeder, als vrouw. 
 
Hoe fijn is het om een hele middag gekoesterd te worden. Om stil te staan bij de transformatie die je hebt gemaakt van vrouw naar moeder. Om te eren dat je je helemaal hebt gegeven en geopend om jouw kindje op aarde te zetten. Tijdens deze sluitingsceremonie, die ik samen met Esther Hut geef, kun je heerlijk zakken in dit moment, speciaal voor jou. 
 

Je kunt deze ceremonie ontvangen vanaf 6 weken na de bevalling  tot jaren daarna. Hoe bijzonder is het om de fase van het kinderen baren af te sluiten met deze ceremonie, ook als je kinderen al groter zijn? Vrouwen vergeten vaak hoeveel ze van zichzelf geven in het moederschap en weten niet beter dan te functioneren met minder energie. Je eigen energie weer mogen ervaren en vanuit die energie te handelen is voor elke moeder belangrijk. Voor een nieuwe moeder én een flink ervaren moeder. En wat te denken van de Zielsmoeder. Ook na verlies is deze ceremonie heel heilzaam.

De ceremonie duurt zeker vier uur en vindt plaats op een zondagmiddag. Mocht een zondagmiddag niet lukken, vraag ons naar de korte ceremonie die we op een avond en afgestemd op jouw persoonlijke behoeften kunnen verzorgen. 

Hoe ziet de Sluitingsceremonie er uit?

We starten in een kleine vrouwencirkel. Esther en ik zijn er helemaal voor jou om te luisteren naar het verhaal van je zwangerschap en de bevalling. Hoe heb je het ervaren, hoe voelt het voor jou, hoe kijk je er op terug? 

We koken speciale postpartum kruiden voor je en prepareren alles voor het yoni stomen. Deze oeroude traditie helpt om in contact te komen met het gebied waar je kindje heeft gewoond, is gekoesterd en gebaard. Tijjdens een geleide meditatie geniet je van dit weldadige moment.

Dan is het tijd voor de vierhanden massage. Wat een traktatie om je lijf weer te voelen, te ervaren dat je een fysieke grens hebt en dat deze aandachtig aangeraakt wordt. We gebruiken hierbij ook de Moxa stick en we hebben extra aandacht voor je buik en je hoofd.

We sluiten letterlijk en figuurlijk af met het onderdeel dat de naam aan deze ceremonie heeft gegeven; het Rebozo Sluitingsritueel. Elk onderdeel van je hardwerkende lijf, wat zoveel gegeven heeft en nog steeds doet, wordt gewiegd en gesloten. Stapje voor stapje sluiten we je lijf met de doeken. In deze omhullende cocon laten we het moment zijn zoals het zich ontvouwt. Na een rustmoment pakken we je stap voor stap weer uit. 

We eindigen met wat lekkers en een kopje thee om je vernieuwde jij vervolgens heerlijk tevreden achter te laten. 

De positieve effecten voor jou

De volle aandacht voor jou als nieuwe moeder; dat is wat je krijgt tijdens een postpartum behandeling. Dat levert jou veel op voor je herstel, zowel lichamelijk als emotioneel. 

Jij bent het waard om dit te mogen ontvangen en jij mag jezelf op de eerste plaats zetten. Daarom gun ik dit iedere moeder, keer op keer.

Zorg jij al goed voor jezelf? Boek jouw persoonlijke beleving en reserveer een plek voor een behandeling bij jou thuis. 

De zorg voor een pasgeboren baby begint bij de zorg voor de moeder

Postpartum behandelingen

De Complete Beleving | ruim 2 uur | 250 euro* 
Yoni Stomen | 30 minuten | 90 euro*
Buikbinden & Buikmassage | 45 minuten | 110 euro*
Postpartum Full Body Massage | 1 uur | 120 euro*

Sluitingsceremonie (door 4 handen) | ruim 4 uur | 390 euro*
Data ceremonie |  16 oktober ’22 | 13 november ’22 | 18 december ’22 | 13.00 – 17.00u

Met bovenstaande mogelijkheden kun je ook jouw eigen persoonlijke postpartum beleving samenstellen. Bijna alles is mogelijk!

Wil je eerst meer  weten, neem gerust contact met mij

Na afloop van de behandeling ontvang je van mij een factuur.

Ik reserveer een plekje voor je rondom de uitgerekende datum nadat ik je aanmelding heb ontvangen. Na de bevalling neem je contact met mij op en dan maken we in overleg een afspraak voor de behandeling. De behandeling krijg je bij jou thuis. Daarbij houd ik rekening met jouw herstel en persoonlijke omstandigheden.

* Belangrijke extra informatie

– Eventuele parkeer- en reiskosten worden in rekening gebracht. De reiskosten zijn afhankelijk van de afstand en bedragen 0,25 euro per kilometer vanaf een afstand van 10 km.
– Op alle postpartum behandelingen zijn de algemene voorwaarden van toepassing.

Scroll naar top