De magische werking van de placenta is een zachte en waardevolle ondersteuning voor jou in de kraamperiode!

Lotus bloem
Baby met navelstreng na de geboorte

De placenta is een bijzonder orgaan. Het heeft je kindje zijn of haar hele leven in je buik voorzien van alle voedingsstoffen die het nodig had. Het is speciaal door jouw lichaam ontworpen en gemaakt voor je baby Het is onlosmakelijk verbonden met de zwangerschap en geboorte. Prachtig om hier ook na de bevalling gebruik van te kunnen maken, toch?

Elke moeder heeft de mogelijkheid om een nog fijnere kraamtijd (en de maanden erna!) te ervaren. Simpelweg door het gebruiken van de placenta!

Positieve Effecten
De placenta bevat tal van belangrijke stoffen die een positieve werking kunnen hebben op het herstel na de bevalling. Het bevat onder andere:

Je kunt de placenta op verschillende manieren laten verwerken. Je kunt bijvoorbeeld van een stukje ervan een smoothie maken en deze kort na de bevalling als een eerste powerboost opdrinken. Ook kun je de placenta laten drogen en er capsules van laten maken om zo de waardevolle stoffen en hormonen weer tot je te nemen. En denk eens aan de bijzondere placenta zalf, tinctuur of placenta art.

Bekijk hieronder de werkwijze en verschillende placenta verwerkingsmethodes die ik voor je kan doen. Als je vragen hebt, lees dan eerst het uitgebreide informatiedocument voor antwoorden op de meest gestelde vragen. Toch nog vragen? Neem contact op.

Hoe werkt het?

Stap 1

Wensen

Voorafgaande aan de bevalling bespreken we samen wat je met de placenta wilt doen.

Stap 2

Bevalling

Na de bevalling leg je de placenta zo snel mogelijk in de koelkast en neem je contact met me op.

Stap 3

Verwerking

Ik kom de placenta binnen 48 uur ophalen (of het wordt gebracht) en verwerk het zoals overeengekomen.

Stap 4

Gebruik

Dan komt het weer zo snel mogelijk terug, zodat je er direct gebruik van kunt maken!

Placenta verwerkingsmethodes

Capsules: rauw of gestoomd

Na het zorgvuldig beoordelen, wassen en eventueel stomen van de placenta wordt deze versneden en gedroogd in een speciale droogoven. Hierna wordt de gedroogde placenta vermalen en gecapsuleerd. Het gehele proces duurt ongeveer 48 tot 72 uur zodat je al snel na de bevalling kunt starten met de capsules.

Het voordeel van capsules is dat je deze lang kunt bewaren en goed kunt doseren. Naast de waardevolle stoffen krijg je ook een dosis extra energie. De gestoomde capsules hebben daarin een milder effect en de rauwe capsules geven een grotere energieboost. Je kunt ook voor beide soorten capsules kiezen om alles eruit te halen!

De gedroogde navelstreng én foto’s van de placenta krijg je er gratis bij!

Placenta capsules bij placenta verwerking
Gedroogde navelstreng bij placenta verwerking

Placenta tinctuur

De placenta tinctuur is minder bekend, maar heeft ook zeker een grote meerwaarde. Een tinctuur wordt gemaakt van een stukje rauwe placenta. De placenta wordt in minimaal 50% alcohol gelegd voor minstens 6 weken. Alle werkzame stoffen worden uit de placenta getrokken waarna er een pure tinctuur ontstaat. De tinctuur is oneindig lang houdbaar op een donkere en droge plek. 

De placenta tinctuur kun je o.a. inzetten bij:

Bij je baby kun je enkele druppels tinctuur onder de voetzolen wrijven bij stress, grote veranderingen, ziekte of een vermindert immuunsysteem.

Placenta Smoothie

Na de bevalling geeft een placenta smoothie je direct de waardevolle voedingsstoffen uit de placenta en een eerste energie boost.

Geeft ondersteuning bij:

 

Een verse smoothie kom ik bij je thuis bereiden. Hiervoor gebruik ik (biologisch) vers en diepvries fruit met kokoswater. Van het stukje placenta wat erin wordt verwerkt proef je eigenlijk niets. Je kunt de smoothie direct opdrinken (binnen 24u) of een deel in de vriezer bewaren voor later.  

Voor het bereiden neem ik zelf alle spullen mee en werk ik zorgvuldig, schoon en hygiënisch. De placenta neem ik direct mee om verder te verwerken tot capsules en de andere producten waar jij voor gekozen hebt.

Placenta afdruk bij placenta verwerking

Placenta zalf

De placenta staat er ook om bekend dat het een genezend en versterkend middel is voor de huid van zowel moeder als baby. Om hier optimaal gebruik van te maken kies je voor de placenta zalf. Deze zalf wordt gemaakt met zoveel mogelijk biologische producten en is op basis van o.a. bijenwas, plantaardige olie, Shea butter en etherische (lavendel)olie.

De placenta zalf is fijn om de huid zacht mee in te smeren. Doe dit bij o.a.:

Bij je baby kun je enkele druppels tinctuur onder de voetzolen wrijven bij stress, grote veranderingen, ziekte of een vermindert immuunsysteem.

Placenta Art

Elke placenta heeft een prachtige en unieke vorm. Om dit vast te leggen, kan ik hier een afdruk van maken. De afdruk kun je inlijsten voor op de kinderkamer of gebruiken op het geboortekaartje. Je kunt hierbij kiezen voor een bloedprint of een kleurenprint. Deze laatste maak ik met eetbare kleurstoffen zodat je de placenta daarna nog kunt innemen. 

Ook kan ik de navelstreng drogen en verwerken in een dromenvanger. Zo ontstaat er een prachtig aandenken aan de zwangerschap en een waardevolle herinnering voor later.

Als je alleen placenta art wilt ontvangen dan is er een ander tarief geldig, vraag mij naar de mogelijkheden en kosten.

Dromenvanger met navelstreng bij placenta verwerking
Placenta pakket

Kies voor een placenta pakket

Kies voor een mooie combinatie van placenta producten met deze pakketten

LIEFDE

Pakket Liefde

Placenta Capsules (naar keuze) - Tinctuur - Gratis afdruk & gedroogde navelstreng

VOL LIEFDE

Pakket Vol Liefde

Placenta Capsules (naar keuze) - Tinctuur - Zalf - Gratis afdruk & gedroogde navelstreng

LIEFDEVOL

Pakket Liefdevol

Placenta Capsules (naar keuze) - Tinctuur - Zalf - Smoothie (incl. ophaalservice) - Gratis afdruk & gedroogde navelstreng

Regio

Ik werk in Lansingerland (Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek & Bleiswijk), Pijnacker, Nootdorp, Zoetermeer, Gouda, Delft, Westland, Den Haag, Rotterdam, Dordrecht en omgeving.

Ophaalservice 
Ik kan de placenta bij je komen ophalen binnen een reistijd van een half uur (enkele reis) voor het standaard ophaalservice tarief.

Je mag de placenta natuurlijk ook naar mij toe komen brengen in Berkel en Rodenrijs.

Tarief Placenta Ophaalservice (ex reiskosten*) 50 euro
*Reiskosten worden berekend vanaf 10 km voor ophalen en/of terugbrengen (45 ct/km)

Meer informatie?

Heb je nadat je alles gelezen hebt toch nog vragen of wil je graag persoonlijk met mij je wensen bespreken?

Stuur een mail naar milou@lalouz.nl of vul hier het contactformulier in. Ik neem zo snel mogelijk contact met je op. 

 

De placenta met navelstreng voor verwerking

Verwerkingsmethodes & kosten

Placenta Capsules (kies zelf: rauw/gestoomd/mix) | 275 euro*
Placenta Smoothie (bereid aan huis) | 80 euro*
Placenta Tinctuur (100ml) | 60 euro* (i.c.m. capsules)
Placenta zalf (60ml) | 70 euro* (i.c.m. capsules)
Placenta Afdruk (2 stuks) | 20 euro* (i.c.m. capsules)
Dromenvanger van de navelstreng | 90 euro* (i.c.m. capsules)
Ophaalservice (ex. reiskosten) | 50 euro*

Wil je geen capsules maar wel andere producten vraag mij dan naar de mogelijkheden en kosten.

Pakket Liefde | 330 euro*
Pakket Vol Liefde | 400 euro*
Pakket Liefdevol | 530 euro*

Neem voor aanmelding even contact met mij op of ik ruimte heb rondom de verwachte datum zodat je zeker bent van je plekje!

Na afloop van de placenta verwerking ontvang je van mij een factuur.

Aanmelden

Aanmelden doe je door het aanmeldformulier Placenta Verwerking in te vullen. Daarna ontvang je van mij de ingevulde overeenkomst, onderteken je deze en voldoe je de aanbetaling. Hierna is jouw plekje voor de placenta verwerking gereserveerd. 

* Belangrijke extra informatie:

– Parkeer- en reiskosten worden bij de ophaalservice extra in rekening gebracht. De reiskosten zijn afhankelijk van de afstand en bedragen 0,45 euro per kilometer vanaf een afstand van 10 km retour.
– De kosten voor de placenta smoothie zijn exclusief de kosten voor de ophaalservice én de eventuele parkeer- en reiskosten zoals hiervoor genoemd.
– Op de Placenta Verwerking zijn, naast de overeenkomst die we afsluiten, ook de algemene voorwaarden van toepassing.

Scroll naar boven