"Draag je kindje dicht bij je en het zal jullie verbinden voor het leven."

Lotus bloem

Vanaf 2024 ga ik stoppen met het geven van draagconsulten en ga ik mij richten op mij andere aanbod. Eventueel zal ik alleen nog consulten aanbieden voor het leren knopen van een draagdoek.

Viggo in draagdoek voor draagconsult

Geweldig, je wilt je kindje gaan dragen! Je weet alleen nog niet wat voor jou het beste is en wat bij je past. De vragen stapelen zich op: “Kan hij nog wel ademen? Zit ze echt goed? Is het wel veilig wat ik allemaal doe?”

Ik snap dat je door alle draagdoeken en dragers misschien je kindje niet meer ziet. Geen paniek, ik ga je hierbij helpen. Het is namelijk spannend om je kindje in een lap stof aan je lijf te hangen. Er komt al zoveel op je af als ouder en dat gaat gepaard met een hoop onzekerheden. Je leert je kindje net een beetje kennen en nu ga je direct nog een uitdaging aan. Je kindje dragen. Iedereen heeft het moeten leren en wees gerust, zo moeilijk is het eigenlijk niet! Want wist je dat de mens gemaakt is om kinderen te dragen?

Door het dragen verleng je op natuurlijke wijze de tijd in de baarmoeder

De houding van je kindje tijdens het dragen bootst dit na. Tegelijkertijd is je kindje dichtbij je. Hij ruikt je geur, voelt je ademhaling en hoort je hartslag. Dit werkt rustgevend, geeft vertrouwen en draagt direct bij aan de verbinding tussen ouder en kind. Daarmee is het dragen een extra handige tool voor de partner.

Let op: Ik werk alleen nog met pasgeboren baby’s (0-6 maanden) en geef geen consulten voor rug dragen. Neem bij twijfel gerust contact met mij op.

“Onze dochter huilde veel de eerste maanden. Wij wisten niet zo goed hoe wij hier goed mee om konden gaan. Gelukkig was daar Milou! Zij gaf ons op een fijne manier advies hoe we onze dochter rustiger konden krijgen en de optie om haar eventueel meer te gaan dragen en hoe we dat het beste konden doen. Nadat ik van Milou een privé draagconsult heb gehad, merkten we gelijk verschil!”

Baudine

Wat is een draagconsult?

Als draagconsulent leer ik je om je kindje te dragen: veilig, ergonomisch en met vertrouwen. Tijdens een draagconsult geef ik je persoonlijk advies aangevuld met direct toepasbare (achtergrond)informatie**. 

De manier van dragen moet passen bij jullie persoonlijke situatie. Kies je voor een rekbare of geweven doek, een ringsling of een draagzak? Waar je voor kiest is natuurlijk aan jou. Ik help je graag bij het maken van deze keuze. Dragen kan al vanaf de eerste dag na de geboorte, toch adviseer ik je te wachten tot na de eerste kraamweek. 

Na een draagconsult:

Een draagconsult geef ik bij jou thuis, in een omgeving die voor jou en je kindje vertrouwd is. Ik neem alle draagmaterialen mee die ik verwacht nodig te hebben. Het oefenen gebeurt eerst met een speciale draagpop en zodra dat goed gaat ook met je eigen kindje. Een draagconsult is ook al tijdens je zwangerschap mogelijk, dan kun je na de geboorte direct beginnen met dragen. Vraag advies wat in jouw situatie wenselijk is.

**Ik werk alleen nog met pasgeboren baby’s (0-6 maanden) en geef geen consulten voor rug dragen.
Baby wordt gedragen in een draagdoek

Hoe werkt het?

Stap 1

Wensen

Ik bespreek met je wanneer het consult passend is, in je zwangerschap of na de geboorte van je kindje.

Stap 2

Afspraak

Na het ontvangen van je aanmelding maak ik een afspraak met je om langs te komen.

Stap 3

Draagconsult

Ik geef je informatie, laat je het dragen oefenen met een pop en daarna met je eigen kindje.

Stap 4

Nazorg

Na afloop sta ik nog zeker 2 weken voor je klaar met persoonlijk advies en tips om van het dragen een succes te maken!

De draagconsulten

Een draagdoek leren knopen, een draagzak passen of leren dragen onder bijzondere omstandigheden. Je kunt kiezen uit de volgende consulten:

Knoopconsult – ik leer je hoe je een ringsling, een geweven of een rekbare draagdoek kunt knopen om je pasgeboren baby te dragen.

Pasconsult – ik laat je verschillende draagzakken uitproberen en samen zoeken we naar een drager die bij jullie past.

Knoop- & pasconsult – met een combinatie van bovenstaande consulten kun je kennis maken met de verschillende draagwijzen en erachter komen waar jij mee wilt gaan dragen.

Draagconsult met zorgvraag – in sommige gevallen vraagt het leren dragen extra aandacht door bijzondere omstandigheden bij jou of je kindje. Denk aan een te vroeg geboren baby, een ziekenhuisopname of een handicap bij de ouder. Samen met jou kijk ik naar de mogelijkheden en zoeken we naar een passende oplossing. Toestemming van een arts kan soms nodig zijn. 

Viggo in draagdoek voor draagconsult

Draagconsulten & kosten

Knoop- en/of pasconsult | 1 persoon of 1 stel | 12,50 euro* per 15 minuten | inclusief uitgebreide nazorg

Knoop- en/of pasconsult | 2 personen | 17,50 euro* per 15 minuten | inclusief uitgebreide nazorg

Na afloop van het consult ontvang je van mij een factuur.

Verhuur doeken & dragers

Het is ook mogelijk om een draagdoek, ringsling of draagzak te huren. 

Tijdsduur | 2 weken (adviestijd) | per week te verlengen
Kosten | 20 euro (eerste 2 weken) | 7,50 euro (per extra week)
Borg | 50 euro

Bij de verhuur zijn specifieke voorwaarden van kracht.

* Eventuele parkeer- en reiskosten worden in rekening gebracht. De reiskosten zijn afhankelijk van de afstand en bedragen 0,25 euro per kilometer vanaf een afstand van 10 km.
* Op alle draagconsulten zijn de algemene voorwaarden van toepassing.

“

Op een rustige en duidelijke manier heeft Milou uitgelegd hoe we onze eigen draagdoek het beste kunnen gebruiken. Ik voelde direct het verschil. De oefenpop (en later mijn dochter) zat steviger in de draagdoek en hierdoor voelde ik mij veel zekerder. Wat was dat fijn! Ze heeft ons ook draagdoeken van andere materialen laten ervaren.

 Dat hadden we veel eerder moeten doen. Bedankt voor de waardevolle ochtend Milou!”

Patricia

Mijn ervaringen met dragen

Op de 3e dag na de geboorte van onze oudste zoon pakte ik mijn draagdoek en stopte hem er in. Ik wilde even naar buiten en omdat het eind december was, moest hij goed warm blijven. Voor mij was het logisch dat ik hem daarom dicht bij me droeg. Onzeker was ik ook, want deed ik het wel goed?

Ik had wat korte instructies gehad en filmpjes gezien. Mijn draagdoek kocht ik al tijdens de zwangerschap (achteraf te vroeg) en het denim uiterlijk vond ik wel mooi (mooi is niet de beste reden om iets te kopen). Het knopen ging prima maar het draagcomfort was er vaak niet. Toch droeg ik onze zoon dagelijks!

Twee jaar later werd onze jongste zoon geboren en hij werd nog eerder na de geboorte in diezelfde draagdoek geknoopt. Het dragen was opnieuw heerlijk maar van de doek was ik nog steeds geen fan. Totdat ik de oude draagdoek van een vriendin kreeg omdat zij er toch niks mee deed. Dit was zoveel fijner! Voor mij en voor mijn zoon.

Kort hierna ging er een nieuwe wereld voor mij open, een wereld die dragen heet. Ik werd fanatiek ambassadeur van het dragen. Hielp vriendinnen, collega’s en familie al op weg. Ik hoefde geen opleiding te volgen om de voordelen te kennen. Toch volgde ik een opleiding om mijzelf officieel draagconsulent te mogen noemen. Waarna ik de wereld van het dragen vol liefde opende voor jou om je mee te nemen op jouw draagreis!

Viggo in draagdoek voor draagconsult
Scroll naar boven