"De sluitingsceremonie is een ritueel om het moederschap te eren. Om fysiek en energetisch te sluiten na de bevalling. Ook jaren later."

Lotus bloem
Mijn eigen sluitingsritueel na mijn zwangerschap en bevalling

Tijdens de zwangerschap en de geboorte open je letterlijk en figuurlijk. Als moeder geef je je energie aan je kindje. Met de sluitingsceremonie sluit je fysiek en energetische weer, en kom je terug bij jezelf. Als nieuwe moeder, als vrouw. 

Hoe fijn is het om een hele middag gekoesterd te worden. Om stil te staan bij de transformatie die je hebt gemaakt van vrouw naar moeder. Om te eren dat je je helemaal hebt gegeven en geopend om jouw kindje op aarde te zetten. Tijdens de sluitingsceremonie, die ik samen met Esther Hut geef, kun je heerlijk zakken in dit moment speciaal voor jou. 

"Met de geboorte van een kind, wordt ook een moeder geboren."

De sluitingsceremonie duurt maar liefst 4 uur en kun je al vanaf 6 weken na de geboorte, tot nog jaren later, ontvangen. Na 1 of meerdere bevallingen, om een periode van borstvoeden af te sluiten of na een stil geboren kindje. De sluitingsceremonie kan in veel gevallen een waardevolle ondersteuning zijn!

Wil je weten of dit voor jou het juiste moment is? Neem contact met mij op, of lees alvast mijn persoonlijke ervaring.

Hoe ziet de Sluitingsceremonie er uit?

We starten in een kleine vrouwencirkel. Esther en ik zijn er helemaal voor jou om te luisteren naar het verhaal van je zwangerschap en de bevalling. Hoe heb je het ervaren, hoe voelt het voor jou, hoe kijk je er op terug? 

We koken speciale postpartum kruiden voor je en prepareren alles voor het yoni stomen. Deze oeroude traditie helpt om in contact te komen met het gebied waar je kindje heeft gewoond, is gekoesterd en gebaard. Tijdens een geleide meditatie geniet je van dit weldadige moment.

Dan is het tijd voor de vierhanden massage. Wat een traktatie om je lijf weer te voelen, te ervaren dat je een fysieke grens hebt en dat deze aandachtig aangeraakt wordt. We gebruiken hierbij ook de Moxa stick en we hebben extra aandacht voor je buik en je hoofd.

We sluiten letterlijk en figuurlijk af met het onderdeel dat de naam aan deze ceremonie heeft gegeven; het Rebozo Sluitingsritueel. Elk onderdeel van je hardwerkende lijf, wat zoveel gegeven heeft en nog steeds doet, wordt gewiegd en gesloten. Stapje voor stapje sluiten we je lijf met de doeken. In deze omhullende cocon laten we het moment zijn zoals het zich ontvouwt. Na een rustmoment pakken we je stap voor stap weer uit. 

We eindigen met wat lekkers en een kopje thee om je vernieuwde jij vervolgens heerlijk tevreden achter te laten.

Een prachtig transformatieproces

Hoe werkt het?

Stap 1

Wensen

Samen bespreken we wat je wensen zijn voor jouw ceremonie en welk moment het beste is.

Stap 2

Reserveren

Na het ontvangen van je aanmelding reserveren we een plekje en maken we met jou een afspraak.

Stap 3

Vragenlijst

Om je zo goed mogelijk te begeleiden, sturen we je van te voren een vragenlijst toe om in te vullen.

Stap 4

Ceremonie

Kom tot rust, ontspan en geniet van jouw eigen sluitingsceremonie!

De positieve effecten voor jou

We durven te stellen dat jij als een andere vrouw de ceremonie uitkomt dan hoe je er in ging. Dat het je veel zal brengen!

Na de ceremonie:

Sluitingsceremonie

Sluitingsceremonie (door 4 handen) | ruim 4 uur | 444 euro*

Data ceremonie  | Op aanvraag vinden we samen een goed moment! 

Na afloop van de sluitingsceremonie ontvang je van mij een factuur.

De sluitingsceremonie ontvang je gewoon bij jou thuis. Als dat niet gaat lukken, dan kijken we graag met je mee naar een andere mogelijkheid. 

* Belangrijke extra informatie
– Eventuele parkeer- en reiskosten worden in rekening gebracht. De reiskosten zijn afhankelijk van de afstand en bedragen 0,45 euro per kilometer vanaf een afstand van 10 km.
– Op de sluitingsceremonie zijn de algemene voorwaarden van toepassing.

Mijn eigen sluitingsritueel

Op mijn Instagram deelde ik mijn ervaringen nadat ik mijn eigen sluitingsritueel had ontvangen van Mirjam en Tânia. Ondanks dat niet alle elementen uit dit ritueel in onze ceremonie terugkomen, kun je wel een goed beeld krijgen van wat het jou kan brengen!

De woorden vinden voor wat ik heb ervaren. Dat is lastiger dan ik dacht. Het sluitingsritueel en alles daaromheen; het was magisch! Dat is denk ik het woord wat alles het beste omschrijft.

Ik wil jullie vertellen wat er allemaal gebeurd is tijdens de ceremonie. Het delen van mijn ervaringen is bijna niet mogelijk. Toch zal ik daar een poging toe doen:

Een Rebozo sluitingsritueel. Ik deed dit om de tijd van zwanger zijn en bevallen af te sluiten. Letterlijk en figuurlijk, lichamelijk en emotioneel. Alles was bij mij thuis. Mijn moeder was er voor Viggo en zij mochten deel uitmaken van het proces. Zij keken toe of waren op afstand in verbinding aanwezig. In het kaarslicht en bij een prachtig altaar ging ik in gesprek met Mirjam en Tânia. Over mijn zwangerschappen, bevallingen en alles daaromheen. Onder begeleiding van de trommel stelde ik mij open en zette ik mijn intentie voor het ritueel. De kaart die ik trok (die tijdens het schudden uit het deck viel) paste precies….

Lees verder op mijn blog voor het hele verhaal!

Sluitingsceremonie
Scroll naar boven