Zwanger zijn in het derde trimester

Het begin van mijn 3e trimester. De tijd vliegt. Wat een cliché, maar zo waar. En wat is er een hoop gebeurd in de afgelopen maanden. Dat ik nu ineens alweer zo ver ben in mijn zwangerschap, ongelofelijk. Door het schrijven van mijn blogs sta ik hier regelmatig bij stil en kijk ik terug. Nu ben ik op een moment beland dat ik ook vooruit ga kijken. Vooruit kijken naar de geboorte van ons kindje. Ons voorbereiden op dat bijzondere moment. Ik kijk er echt naar uit!

Het derde trimester begon goed. Onze verhuizing was achter de rug. Onze eerste nacht in ons nieuwe huis was een feit. Al vanaf het allereerste moment voelde dat goed, voelt het huis goed. Het klopt gewoon. Het huis straalt rust uit, heeft een positieve energie en er heeft een liefdevol gezin gewoond met 4 kinderen. Het is een fijn gevoel dat wij met ons groeiende gezin hier mogen wonen en nieuwe herinneringen mogen maken. Dat we hier straks ons derde kindje zullen krijgen. En met elkaar mooie dingen gaan meemaken. Het voelt echt helemaal goed hier. En dat gevoel heb ik nog niet eerder zo sterk gevoeld.

Dat we hier straks ons derde kindje zullen krijgen. En met elkaar mooie dingen gaan meemaken.

Mijn informatie-honger
Er is rust gekomen. De verhuizing is voorbij en ondanks dat de nodige dozen nog moeten worden uitgepakt, is er rust. In mijn hoofd en in mijn lijf. Er is weer ruimte voor andere dingen, voor nieuwe dingen. Voor het luisteren naar podcasts (Mijn aanrader voor mama’s to be: Mama’en de Podcast!), het lezen van boeken (Wil je tips? Ik vertel ze je graag!) en het volgen van cursussen. Tot nu toe kwam ik hier helemaal niet aan toe. Er was geen plek voor in mijn hoofd. En ik had er totaal geen energie voor. Nu was die ruimte ineens ontstaan. Als van het ene op het andere moment. Ineens had ik enorme informatie-honger. Ik wilde me voeden met alle informatie over zwanger zijn, bevallen, de kraamtijd en alles daaromheen. Ik weet al ontzettend veel, houd me hier al jaren mee bezig. Toch was er nog genoeg te leren, te lezen en te luisteren. Ik werd een spons. Ik zoog me helemaal vol met alles wat ik te pakken kon krijgen. Juist nú moest ik nog even alles weten. Mijn ereader draaide overuren, de boekenstapel in mijn kast kromp en die naast mijn bed groeide, en mijn podcast-app staat ineens vol ‘voltooid’.

Ik werd een spons. Ik zoog me helemaal vol met alles wat ik te pakken kon krijgen. Juist nú moest ik nog even alles weten.

Daarnaast wilde ik mij ook weer goed voorbereiden op de bevalling. Natuurlijk las ik hier veel over en putte ik uit mijn 2 eerdere ervaringen. Ik wist heel goed wat we wel en liever niet wilden. Toch dacht ik na over het volgen van een zwangerschapscursus. Online dan, want meerdere weken achter elkaar bijeen komen zag ik niet zitten. En in deze onrustige tijd van lockdowns was er op dat gebied ook niet veel mogelijk. Ik vond twee online cursussen van geboortewerkers die ik al langer volgde en persoonlijk kende. Beiden met hun eigen unieke visie op zwanger zijn en geboorte. Dat leek me een goed idee, ik ging hun cursussen volgen. En ik kan je vertellen dat het heel fijn was om deze twee cursussen te volgen. Beiden uniek en zo compleet. Beiden kan ik je aanraden. Vooral in deze tijd is het fijn om je toch goed voor te kunnen bereiden op de bevalling. Ben je nu zwanger? Neem dan eens een kijkje op de website van Esther of Elaine. Weet dat ik er na mijn verlof weer voor je ben met mijn, tegen die tijd geheel vernieuwde, zwangerschapscursus Geboortekracht!

Weet dat ik er na mijn verlof weer voor je ben met mijn, tegen die tijd geheel vernieuwde, zwangerschapscursus Geboortekracht!

Bijzondere momenten vastleggen
Deze zwangerschap zal mijn laatste zijn. We hebben bewust gekozen voor nog een derde kindje, maar ook aan elkaar uitgesproken dat ons gezin daarna compleet is. En dat is helemaal oké. We zijn ontzettend dankbaar voor onze prachtige kinderen en dit mooie gezin. Dat beseffen we ons heel goed. Ik besef me daarom ook goed dat dit de laatste keer is dat mijn buik groeit, ik een kindje voel bewegen daarbinnen en een bevalling mag meemaken. Ik wil uit deze zwangerschap alles halen wat mogelijk is. En daarom wil ik alle mooie momenten koesteren en vastleggen. Ik schrijf erover en ervaar de momenten bewust. En met het derde trimester is ook het moment gekomen om mijn zwangerschap vast te leggen. Vast te laten leggen door een fantastische fotografe: Rina Anna.

Beelden zeggen veel meer dan woorden. En ik kan je nu al vertellen hoe blij ik ben met deze beelden. Beelden van mijn buik. Van onze kindjes. Van ons gezin. Van mijn man en ik samen. Zo ontzettend waardevol! Vol trots laat ik daarom het resultaat zien van twee prachtige fotoshoots. Eén shoot van mij alleen met mijn dikke buik (en natuurlijk ons kindje daarbinnen). En een shoot met het hele gezin waar we prachtige momenten samen en met zijn allen hadden!

Beelden zeggen veel meer dan woorden!

PS: Rina Anna is nog lang niet klaar met foto’s maken bij ons. Zij krijgt ook de eer om de geboorte van ons kindje vast te leggen. En om ons gezin, als we straks met zijn vijven zijn, nog een keer door haar lens te zien!

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven