nesteldrang in de zwangerschap

Bij mijn vorige twee zwangerschappen heb ik er niet zoveel last van gehad. Waarschijnlijk omdat we bij de tweede zo laat pas verhuisden (lees: in week 37). De nesteldrang lag vast daarin verborgen. Ik had immers genoeg uit te zoeken en in te pakken. En bij de eerste zwangerschap was ik me er misschien niet zo bewust van. Of had ik gewoon alles al op tijd op orde. Het contrast is wat dat betreft groot. De nesteldrang staat dit keer namelijk voor de volle 100% aan !

Sinds we zijn verhuisd ontkom ik er niet aan. Ik wil alles op orde hebben. Heb diverse to do lijstjes en nog genoeg te doen. De nesteldrang is in mijn lijf geslopen. Ik wil het huis op orde hebben. De laatste dingen ophangen, de laatste stukjes behang plakken en nog wat plinten leggen. Ook moet het zoveel mogelijk opgeruimd en schoon zijn. De opruimdrang komt met vlagen en daar laat ik me heerlijk door verleiden. Zelfs de babykamer moet af en dat terwijl de kleine er minimaal het eerst half jaar niet zal slapen. Ik struin marktplaats af voor een commode en co-sleeper. Shop bij vrienden en familie voor babykleertjes. Zoek de kleertjes op die we zelf nog hebben liggen. En realiseer me dat ik ook nog een kraampakket nodig heb. Het geboortekaartje moeten we nog ontwerpen, en een adressenlijst is ook wel handig. En ineens slaat de twijfel toe over de naam, is dit hem wel echt?

Zelfs de babykamer moet af en dat terwijl de kleine er minimaal het eerst half jaar niet zal slapen.

De nesteldrang vind ik heerlijk. Ik geniet er volledig van. Het is gek want het houd me enorm bezig. Terwijl ik ook wel echt de behoefte heb om te cocoonen. Om rustig aan te doen, boeken te lezen en dutjes te doen. Toch is het een fijne bezigheid om dat to do lijstje af te werken en telkens weer een vinkje te kunnen zetten. Me te realiseren dat ik daardoor steeds dichter bij dat moment kom. Bij de geboorte van ons derde kindje!

We kiezen heel bewust de producten voor onze baby en kopen alleen dat wat ons kindje echt nodig zal hebben.

Tijdens mijn nesteldrang maakten we bewuste keuzes: we kochten op marktplaats een commode en co-sleeper, via een vriendin mooie tweedehands wollen kleertjes en een natuurlijk kraampakket. We kiezen heel bewust de producten voor onze baby en kopen alleen dat wat ons kindje echt nodig zal hebben. Ik wil je daarom een kleine impressie geven van onze verzameling babyproducten en de bewuste keuzes die we daarin hebben gemaakt. Met name omdat de babyuitzet vaak niet zo groot hoeft te zijn als de vele lijstjes ons doen vermoeden. Daarom deel ik met liefde een lijstje met een Minimale Uitzetlijst voor je baby. En deel ik hieronder enkele van de door ons gemaakte keuzes. Om je te inspireren.

Co-sleeper
Het is fijn als je kindje de eerste maanden, ik zou zeggen minimaal een half jaar, bij je op de kamer slaapt. Het is een behoefte van je kindje om jou in de buurt te hebben, veiligheid te ervaren. En dan is het heel fijn om een co-sleeper te hebben; een bedje wat je zo tegen je eigen bed aanschuift. Eén kant van het bedje kun je open zetten en zo kun je altijd even je hand op het ruggetje leggen. Heel geruststellend. Ook bij het voeden is het fijn om je kindje dichtbij je te hebben. Signalen van honger of ongemak merk je snel op. Zo kun je je kindje in zijn behoeften voorzien en zelf snel weer verder slapen.

Duurzame kleertjes
Een baby groeit hard en heeft maar weinig kleren nodig. De kleding die je koopt kun je daarom heel minimaal houden qua aantallen. Wel kun je kiezen voor duurzame, biologische en natuurlijk materialen. Zo zijn wollen en zijden producten heel fijn omdat wol bijvoorbeeld temperatuur regulerend is. Ook is het voor het lijf van je kindje heel aangenaam. Kies anders voor organisch katoen en probeer plastics in de kleding te vermijden. En weet je wat zo fijn is: al die kleertjes blijven veel langer mooi en zijn daarom tweedehands ook prachtig én betaalbaar!

Op die manier dragen we bij aan een duurzamer milieu en aan prachtige babybilletjes.

Wasbare luiers
De berg plastics van wegwerpluiers is voor ieder kindje enorm. Het is iets waar ik persoonlijk veel moeite mee heb, die wegwerpplastics. Daarom kiezen wij bewust voor het gebruiken van een combinatie van wasbare luiers en natuurlijke wegwerpluiers. Een combinatie om het in de praktijk voor ons groeiende gezin haalbaar te houden. Wasbare luiers om de hoeveelheid wegwerpplastics klein te houden. En natuurlijke luiers om geen plastics tegen de billen van ons kindje te plakken. Op die manier dragen we bij aan een duurzamer milieu en aan prachtige babybilletjes.

Natuurlijk kraampakket
Ik heb gekozen voor een natuurlijk kraampakket van Dalalou (wat qua naam toevallig heel mooi past bij La Louz, maar dat is puur toeval!). Een bewuste keuze omdat alle producten van een natuurlijke, duurzame of biologische oorsprong zijn. En omdat zij ook heel bewust kijken naar wat je nu echt nodig hebt voor de kraamperiode. En waar je misschien juist nog iets meer van nodig hebt. Eén van de mooie producten in hun pakket is de cordring, een mooi en zacht alternatief voor je baby voor de plastic navelklem. Maar er zitten ook andere extra’s in zoals wolvlies, heilwol en kamille bloesem. Waar dat allemaal voor is, vertel ik je graag na mijn kraamtijd.

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven