de bevruchting of conceptie van een kindje

Een ‘Magisch Wonder’ noem ik het graag. Het moment van de daadwerkelijke bevruchting, de conceptie. En ja, het mag best gezegd worden dat dit een magisch wonder is: de versmelting van een eicel en een zaadcel. Een gebeurtenis die zich alleen onder de ideale omstandigheden voltrekt. En er is slechts één cruciaal moment per maand waarop deze liefdevolle symbiose kan ontstaan. Dat is het toch waard om even bij stil te staan, of niet?

Op het internet zijn er zoveel mooie filmpjes te zien van het Magische Wonder dat we de conceptie noemen, of de bevruchting. Kijk eens hier of hier, en zie hoe dit wonder zich voltrekt. Het is een moment van ideale omstandigheden in het lichaam van de vrouw. Gecombineerd met ook zeker een dosis geluk. Een zaadcel die een lange reis maakt waarin hij vele obstakels moet overwinnen. Een eicel die precies op datzelfde moment haar eigen reis aan het maken is. De eicel die deze zaadcel ook echt wil ontvangen en een lichaam die deze samensmelting graag wil volbrengen. Een lichaam dat de komende 9 maanden deze minuscule cellen zal laten uitgroeien tot een nieuw mensje.

Dit wonderbaarlijke moment gaat dus gepaard met gunstige lichamelijke omstandigheden en geluk. Maar vergeet niet dat dit moment ook een grote emotionele lading bij zich draagt. Hoe de vrouw én de man zich op dat moment voelen, en of zij goed in hun vel zitten, heeft wel degelijk invloed op het slagen van de bevruchting. Hoe meer liefde en vertrouwen er door het lichaam stroomt, hoe liefdevoller de samensmelting zal verlopen.

Geef heel bewust deze boodschap aan je kindje: Jij bent welkom!

Ja, hier gaat het weer over die kritieke periodes. En ik heb het wéér over hoe groot de rol is van je mentale gezondheid. Niet om je zorgen te laten maken, maar om je een stukje bewustwording te geven. Het gaat namelijk om de eerste kritieke periode voor een baby. Het eerste moment dat hij of zij voelt of het welkom is in dit gezin. Het eerste moment waarop jij heel bewust een boodschap kunt geven aan je kindje: Jij Bent Welkom!

In mijn buik voltrok dit hele proces zich in het licht van de nieuwe maan. In die fase is de maan slechts een dun sikkeltje aan een donkere hemel. Deze fase van de maan staat voor het prille begin van iets nieuws. Het biedt de mogelijkheid om ‘ruimte te maken voor het onbekende nieuwe dat komen wil‘, zeggen mijn maankaartjes. De cyclus van de maan is ongeveer even lang als de vrouwelijke cyclus. In elke fase van de maan kun je haar invloed voelen op jouw gemoedstoestand. Zoals zij invloed heeft op de getijden van de zeeën en op het bloeien en groeien van de natuur. De ene fase geeft je vooral kracht en nieuwe energie, de andere fase wil juist dat je rust neemt en naar binnen keert. Vooral de volle maan staat bekend om haar sterke energie die je emoties kan versterken.

Tijdens nieuwe maan is er de mogelijkheid om ruimte te maken voor het onbekende nieuwe dat komen wil.

Leven naar de fasen van de maan kan veel inzicht geven en rust bieden. Dat is ook de reden dat ik mij heb verdiept in de maanfasen en hen gebruik in mijn persoonlijke leven maar ook zeker voor mijn zakelijke successen. Ik heb ervaren dat mijn leven sterk wordt beïnvloed door de stand van de maan. Tijdens volle maan gieren emoties door mijn lijf en wordt alles wat er is enorm versterkt. Tijdens nieuwe maan ontstaat er ineens ruimte en komen er nieuwe ideeën die voet aan de grond vinden. En daarom terug naar het moment dat ik zwanger raakte van ons derde kindje.

Het moment dat ons derde kindje bij ons kwam was kort voor nieuwe maan. Voor mij gebeurde er toen een klein wonder. De dag voor nieuwe maan nam ik deel aan een grote gezamenlijke online meditatie van Michael Pilarczyk. Voor velen een zeer bekende levenscoach, zegt het je niets luister dan eens naar een podcast van hem. Voor mij is hij een grote inspiratiebron en heeft hij mij al vele inzichten gegeven. Meestal doet hij dit via prachtige meditaties. Zo ook via deze meditatie waar wel honderden, misschien wel duizenden, mensen in heel Nederland aan mee deden. En geloof me: die energie voelde ik!

Meditatie: Zo simpel als het is, zo groot was het effect. Een verbondenheid van onvoorwaardelijke liefde!

Michael vroeg ons om één hand op ons hart en één hand op onze buik te leggen. Zo simpel als het is, zo groot was het effect. Enkele ademhalingen later, waarbij ik de energie vanuit mijn hart naar mij buik had laten stromen, voelde ik een intense verbinding in mijn lijf. Ik werd volledig meegenomen in dit moment en iets onbeschrijfelijks gebeurde. Het was prachtig en de tranen liepen over mijn wangen. Ik kan mij meestal goed laten meevoeren tijdens een geleide meditatie maar dit was anders. Alsof ons kindje mij iets wil de laten weten. Want wat ik toen nog niet wist, was dat er al nieuw leven in mijn lichaam groeide!

Tijdens de meditatie heette ik, nog volledig onbewust, dit kindje met al mijn liefde welkom. Dit kindje voelde de liefde stromen en de verbinding met mij. Een moment van eenheid. Een verbondenheid van onvoorwaardelijke liefde!

PS: Na deze ervaring heb ik een prachtige ontspanningsoefening ingesproken, een oefening die mij volledig werd ingegeven op dat moment. Een oefening speciaal voor alle zwangere vrouwen om in een krachtige verbinding te kunnen komen met hun kindje. Een ontspanning met verbinding van hart naar buik. De verbinding die nodig is om jouw kindje volledig te omarmen en welkom te heten in jullie leven. Een verbinding die zorgt dat jouw kindje onvoorwaardelijke liefde voelt!

Heb jij behoefte aan deze verbinding? Laat het mij weten dan stuur ik je mijn oefening toe!

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven