Positieve zwangerschapstest

Het grote moment is daar. Het moment dat wij erachter gaan komen of ik echt zwanger ben. De zwangerschapstest, oftewel het ontdekkingsmoment! Is het ons weer gelukt? Groeit er echt een kindje in mij? Zal dat extra streepje verschijnen? YES! YES! YES! Driemaal is het antwoord ja! Wij zijn super blij. Hoe welkom zal ons kindje zich voelen?

In mijn vorige blog schreef ik al dat deze test eigenlijk helemaal niet nodig was voor ons. Ik wist het al zeker. Ik voelde het aan alles. Ook mijn man kon niet ontkennen dat mijn lichaam aan het veranderen was. Toch had ik eerder die week stiekem al een test gedaan, maar het extra streepje bleef uit. De test was nog negatief. Te ongeduldig en te vroeg om te testen. Nog een paar dagen wachten, oké nog 2 dagen extra dan, om het echt zeker te weten.

Een extra streepje verscheen wat aarzelend en licht. Maar een streepje is een streepje.

Toen was het vrijdag en wilde ik toch echt die test gaan doen. Nu voor het ecchie. Ik wilde het gewoon zeker weten. Want begrijp me niet verkeerd: ook ik wilde die extra bevestiging krijgen. En ik wilde dat moment van blijdschap voelen en beleven. Die ochtend kon ik op werk mijn nieuwsgierigheid niet bedwingen en won mijn ongeduld het opnieuw. Ik deed daar stiekem weer een test. YES! Een extra streepje! Wat was ik blij en super enthousiast. Toch hield ik het nog even stil om thuis dit hele proces nog een keer te doen. Nu natuurlijk samen met mijn man die ook zijn vermoedens bevestigt wilde krijgen. En alsof ik van niks wist (eehm, ik heb hem dit denk nooit verteld) zei ik tegen hem dat het nu tijd was om de test te gaan doen. En dat deden we. Opnieuw verscheen het extra streepje, al was het nog wat aarzelend en licht. Maar een streepje is een streepje. De test was positief!

We keken elkaar aan met beiden een grote glimlach om onze mond. We waren super blij maar toch ook wel verrast. Het was weer in één keer raak. En ook al vind ik het niet altijd gemakkelijk om dat hardop te zeggen, het is voor ons heel bijzonder dat we ons zo gelukkig mogelijk prijzen met onze vruchtbaarheid. Dat ons verlangen zo snel werkelijkheid werd. Dat we opnieuw weer nieuw leven mogen verwelkomen.

Wat is het mooi om zo een geluksmoment samen te beleven!

Het kindje in mijn buik is enorm welkom bij ons. En ik geloof zo dat ons kindje dat toen ook gevoeld heeft. Toen tijdens het ontdekkingsmoment. Het ontdekkingsmoment is opnieuw een kritische periode in het leven van een baby. De 3e kritische periode en tevens een heel belangrijke als het gaat om de ervaring van het kindje in je buik. In de buik zit jouw kindje hoopvol te wachten totdat jullie er als ouders achter komen dat jullie in verwachting zijn. Als het moment daar is dan zal jullie kindje die eerste gevoelens van jullie ook voelen. De allereerste reactie van zijn mama op het extra streepje is de reactie die wordt opgeslagen. En ook al is je kindje dan nog maar een klompje cellen, het heeft zeker al een bewustzijn wat gevoelens ervaart. Een bewustzijn op celniveau.

Het bewustzijn van je kindje begint al heel vroeg. Zelfs als het nog maar een klompje cellen is.

In veel gevallen heeft de vrouw als eerste het vermoeden dat zij zwanger is. Of ze merkt dat de menstruatie simpelweg uitblijft. En vaak is het dan ook de vrouw die eerst alleen de test gaat doen. De eerste reactie van haar op de positieve test is wezenlijk voor haar kindje. Het kindje wacht dan ook in spanning af hoe de reactie zal zijn. Is het een reactie vol blijdschap dan voelt hij zich direct welkom en geliefd. Is het een schrikreactie dan zal hij misschien ook schrikken en twijfelen aan zijn gewenstheid. Vervolgens komt ook het moment dat de vader de zwangerschap ontdekt en ook die gevoelens komen bij hem terecht. Vaak volgt na een eventuele eerste schok toch de blijdschap. En ook die gevoelens zal je kindje voelen. Weet echter dat er altijd een imprint bestaat van dat allereerste moment. En als je even schrok dan mag je dit gewoon aan je kindje vertellen.

De ontdekking van een zwangerschap is een geluksmoment voor ons en voor velen. Maar zeker niet voor iedereen. Er zijn veel vrouwen die hun zwangerschap ontdekken zonder dat zij deze eigenlijk wilden. Of ze zijn zwanger geworden op een totaal niet gepland moment. Een zwangerschap is niet te plannen, zoals ik eerder al beschreef, maar toch kun je geheel ongepland zwanger zijn geworden. Soms simpelweg omdat het sneller ging dat je dacht. Soms omdat je het maanden geleden graag wilde, maar nu je net je baan verloren bent het even minder goed uitkomt. Ook al is je kindje nog zo gewenst, jij kan dan toch even schrikken als je de zwangerschap ontdekt. Hoe blij je daarna ook bent. Daar kun je niks aan doen en dat is oké. Als je je beseft wat dit met je kindje kan doen, dan heb je al 100% winst!

PS. Nog even dit. Wij hebben datzelfde weekend al aan onze ouders verteld dat we in verwachting zijn. Niet alleen omdat we het niet voor ons kunnen houden, maar ook omdat we dit nieuws graag met onze dierbaren delen. Natuurlijk kan het nog mis gaan in die eerste weken. Maar hoe fijn is het dan om dit ook met iemand te kunnen delen. Wanneer en hoe heb jij het aan je ouders verteld?

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven