Bewust zwanger zijn en geboortepatronen

Anna Verwaal is een begrip op het gebied van bewustzijn creëren rondom conceptie, zwangerschap en geboorte. Zij heeft als missie dat iedere kinderwens al heel bewust wordt gemaakt ruim vóór de conceptie. De wens voor een kindje is er natuurlijk vaak al voor het daadwerkelijk zwanger worden. Maar hoe bewust zijn de toekomstige ouders vanaf dat moment? Bewust met betrekking tot het maken van gezonde keuzes, maar ook door te werken aan hun relatie, eigen belemmeringen, problemen en patronen.

My purpose in life. Ik schreef er in mijn vorige blog al over. Steeds meer wordt mij helder wat mijn purpose is. Wat mijn doel is in het leven en wat ik wil bereiken met La Louz. En dat heeft te maken met Anna Verwaal, mijn eigen start en mijn eigen geboortepatronen. Ik word geraakt door de verhalen van Anna Verwaal, het voelt voor mij zo kloppend als ik haar hoor spreken. Ik volgde haar eerst vooral online in TedTalks en in Podcasts. Maar deze week mocht ik naar een live lezing van Anna. En opnieuw en nog meer werd ik geraakt, ging er weer een deurtje open en werd er weer een hoop los gemaakt bij mij. Weer kwam ik in contact met mijn eigen belemmerende patronen. De patronen die zijn ontstaan door de start die ik heb gehad en mijn eerste vroege levensjaren.

De patronen die zijn ontstaan door de start die ik heb gehad en mijn eerste vroege levensjaren.

Anna Verwaal heeft het in haar lezingen over de invloed van de conceptie, zwangerschap en geboorte op een kind. Deze invloed is er ook bij jou geweest. Jij bent ook ooit geboren, een baby geweest. Ook jij bent verwekt bij jouw ouders, hebt 9 maanden in de buik van je moeder gezeten en bent daar gemarineerd in de emoties die zij bij zich droeg. En het gaat nog verder terug. Want ook de invloed van jouw oma is aanwezig. De eicel waar jij uit geboren bent, werd al gemaakt toen jouw oma zwanger was van jouw moeder. Ingewikkeld he? Zie het voor je als een matroesjka poppetje waarbij je er meerdere kleine poppetjes in een groter poppetje zitten. Zo is het bij ons ook, vooral in de vrouwelijke lijn. Als je in verwachting bent van een meisje, dan weet je dat je ook al een deel van jouw kleinkinderen bij je draagt. Haar eicellen worden al tijdens de zwangerschap gemaakt!

Allen zijn van belang voor een zo stressvrije en liefdevolle start voor jullie kindje.

Als je dit weet dan begrijp je mogelijk beter waarom de periode voor de conceptie al zo belangrijk is. Het leven begint niet bij de bevruchting van een eicel door een zaadcel. Het begint al eerder. Elke eicel neemt zijn eigen ervaringen al mee. De ervaringen die in de vrouwenlijn zijn ontstaan zullen worden doorgegeven. Maar vergeet daarbij niet dat factoren als stress ook van invloed kunnen zijn op de kwaliteit van het sperma. Dit effect heeft echter een kleiner bereik van ongeveer 3 maanden waardoor het gemakkelijker uit te wissen is. Toch is het zowel voor de vrouw als de man belangrijk om je bewust voor te bereiden op de bevruchting. Op het creëren van jullie kindje. Gezonde voeding en voldoende bewegen, stoppen met alcohol, roken en drugs, maar ook een liefdevolle relatie, het aanpakken van je eigen problemen en een stabiele thuis-werk situatie. Allen zijn van belang voor een zo stressvrije en liefdevolle start voor jullie kindje. Natuurlijk kan dit nooit 100% vrij zijn van oude pijn of stress, maar alles wat geheeld is, geef je niet meer door.

We waren er beiden heel bewust mee bezig. Maar nu terugkijkend op hoe dit is gegaan, had ik er nog veel meer uit willen halen.

Als ik terugkijk op mijn eerste twee zwangerschappen hebben wij heel bewust de keuze gemaakt voor een kindje. Beide keren waren we binnen korte tijd zwanger, bij de tweede zelfs veel sneller dan verwacht. Heel veel tijd voor meer bewuste voorbereiding dan we in die korte tijd konden doen, kregen we eigenlijk niet. Die eerste keer stopte ik direct met alcohol drinken na het stoppen met anticonceptiegebruik. En ook mijn man minderde tot bijna niks. We wilden onze lichamen in een zo gezond mogelijke staat brengen. Toch heb ik bij de tweede zwangerschap nog alcohol gedronken in de eerste week omdat we toen net een paar dagen samen weg waren. Even geen kindje en geen borstvoeding geven. Dat ik de week ervoor zwanger was geraakt, hadden we toen nog niet zien aankomen. Onze wens was groot en we stonden er samen volledig voor open. We waren er beiden heel bewust mee bezig. Maar nu terugkijkend op hoe dit is gegaan, had ik er nog veel meer uit willen halen. Had ik nog meer willen doen om te voorkomen dat mijn bagage zou worden meegegeven aan mijn kinderen.

Maar had ik meer kunnen doen? Met de kennis die ik toen had, deed ik wat voor ons mogelijk was. En dat is wat jij ook doet als je nu zwanger bent of hebt gedaan bij je oudere kindjes. Schuld hierover hebben, zal je niet helpen. Het erkennen, aanpakken en benoemen van je problemen op dit moment helpt wel. Het is nooit te laat en juist als je nu oude patronen los kunt laten, dan doe je dit niet alleen voor jezelf, maar ook voor de 7 generaties voor jou. En voor jouw kindje natuurlijk. Want je kind zul je nu niet meer vanuit je patroon gaan bekijken, maar vanuit zijn of haar eigen ik. Projecties die je onbewust deed, waarbij je eigen pijn werd geraakt, hoeven er nu niet meer te zijn. Dat geeft rust voor jou, je kindje en je gezin. Het is nooit te laat om te helen!

Wat is dan mijn bagage en wat zijn de patronen waar ik tegenaan loop?

Wat is dan mijn bagage en wat zijn de patronen waar ik tegenaan loop? Ik ben steeds meer te weten gekomen over mijn conceptie, de tijd bij mijn mama en vooral de eerste 2 jaar daarna. Helaas was er een hoop niet zoals ik had gewenst. Ik was trouwens wel enorm gewenst, bij mijn beide ouders, daar geloof ik volledig in. Ook had mijn moeder een voorspoedige zwangerschap, lichamelijk gezien, en verliep mijn geboorte vrij vlot. Toch was de marinade waarin ik 9 maanden mocht verblijven niet altijd even fijn. En vraag ik mij ook af of de relatie tussen mijn ouders voorafgaand aan de conceptie wel liefdevol genoeg was. Toen mijn ouders op 2-jarige leeftijd uit elkaar gingen, heeft dit bij mij de nodige littekens achtergelaten. Natuurlijk neem ik hen niks kwalijk wat dit betreft. Het is gegaan zoals het is gegaan. Wel geeft het mij veel rust om erkenning te geven aan het kleine kind in mij dat dit toen heeft meegemaakt. En het kleine meisje wat vast weinig begreep van de emoties en gebeurtenissen die zij meemaakte.

En daar helpt deze reis naar binnen mij mee. Een reis naar het kleine meisje in mij.

Nu ben ik opnieuw zwanger. Opnieuw ging het heel snel. Toen we er allebei klaar voor waren en er volledig voor open stonden, kwam ons kindje direct bij ons. We hadden het er vaak over gehad en stonden er door de eerdere ervaringen weer anders in. Toch kom ik ook deze zwangerschap weer voor de nodige uitdagingen te staan wat mijn geboortepatronen betreft. Ik zie het als een missie die dit kindje heeft, als een doel van hem of haar. Dit kindje wil mij weer iets leren, wil dat ik weer met mijzelf aan de slag ga. En hoe confronterend dit ook is, ik wil deze bagage voor dit kindje zoveel mogelijk van mij afschudden. Ik wil mijzelf nog meer erkenning geven voor wie ik ben en mag zijn. En daar helpt deze reis naar binnen mij mee. Een reis naar het kleine meisje in mij. Met hulp van Anne Verwaal, de lieve mensen om mij heen en met hulp van dit mini-mensje in mij groei ik steeds meer uit tot de volwassen vrouw die ik mag zijn!

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven